Opinie o Nas

Alva olejek Jojoba 100% naturalny 125ml

  • Dodaj recenzję:
  • Producent: Alva Naturkosmetik
  • Dostępność: Dostępny Dostępny
    Czas realizacji: 24h
  • Pojemność: 125ml
  • szt.
  • 66,00 zł

Olejek Jojoba jest jedną z najcenniejszych substancji w kosmetyce. Odżywia, zmiękcza, nawilża i natłuszcza skórę i włosy. Skóra staje sie gładka i miła w dotyku już po pierwszym użyciu. Swoją budową chemiczną jest zbliżony do sebum (łoju wydzielanego przez ludzką skórę), dzięki czemu jest doskonale wchłaniany. Wzmacnia warstwę cementu międzykomórkowego, co w efekcie zapobiega wysuszaniu skóry. Może wiec byc stosowany do każdego rodzaju cery.

Olejek Jojoba

(wym. żożoba albo chochoba) jest jedną z najcenniejszych substancji w kosmetyce. Odżywia, zmiękcza, nawilża i natłuszcza skórę i włosy. Skóra staje sie gładka i miła w dotyku już po pierwszym użyciu. Swoją budową chemiczną jest zbliżony do sebum (łoju wydzielanego przez ludzką skórę), dzięki czemu jest doskonale wchłaniany przez skórę. Wzmacnia warstwę cementu międzykomórkowego, co w efekcie zapobiega wysuszaniu skóry. Może wiec byc stosowany do każdego rodzaju cery.

Cera sucha produkuje zbyt mało sebum. Olej z jojoby doskonale zastapi te niedobory i zapobiegnie wysuszeniu skóry. Odżywi ją i doskonale nawilży. Pomoże także zachować naturalny kwaśny odczyn skóry.

Cera tłusta nadmiernie wydziela sebum i jest skłonna do wyprysków. Olej jojoba reguluje (hamuje) wydzielane sebum. Przyspiesza regenerację komórek skóry i łagodzi stany zapalne.

Przy łupieżu, egzemach i łuszczycy działa nawilżająco i kojąco.

Używany w stanie czystym do masażu bolących mięśni, pomocny przy reumatyzmie (dzięki kwasowi mirystynowemu) i podrażnieniach skóry.

Olej jojoba jest bardzo stabilnym składnikiem do produkcji kremów i lotionów. Daje emulsji gęstszą konsystencję a dodany do innych olejów roślinnych automatycznie przedłuża ich trwałość.

Ponieważ nie ma charakterystycznego zapachu, jest również stosowany jako nośnik do perfum i olejków eterycznych.

Olejek jojoba pochodzący z krzewu jojoba jest niezwykle odporny na jełczenie i ma bardzo długi okres trwałości. Nawet przy podgrzaniu do wysokiej temperatury nie zmienia swoich właściwości fizyko-chemicznych. Ma przyjemny, lekko słodki zapach. Jest bogaty w fitosterole, witaminę A, E i F.

 

Składnik: Czysty olej jojoba

Pojemność: 125ml

ecocert     dla wegan     nie testowano na zwierzętach