Kosmetyki z rokitnikiem

Kosmetyki z rokitnikiem

Rokitnik zwyczajny to jedna z cenniejszych dla kosmetyki roślin na świecie. Wytwarzany z jego pomarańczowych, drobnych owoców olej znajduje częste zastosowanie w produkcji kosmetyków naturalnych. Rokitnik, znany także jako oblepicha, nazywany także złotem Syberii, to prawdziwa bomba witamin i antyoksydantów, aminokwasów oraz mikroelementów. Samej witaminy C rokitnik zawiera 15-krotnie więcej niż owoc pomarańczy. Kosmetyki z rokitnikiem pozwalają wykorzystać zalety tej rośliny w pielęgnacji twarzy i ciała. Zobacz wybrane kosmetyki z naszej oferty wykorzystujące wspaniałe właściwości rokitnika.