Opinie o Nas

Olejek ze słodkich migdałów - Erboristica Natura 200ml

  • Dodaj recenzję:
  • Producent: Erboristica di Athena's
  • Kod producenta: 8002842170103
  • Dostępność: Dostępny
    Czas realizacji: 24h
  • Pojemność: 200ml
  • szt.
  • 36,90 zł

Olejek ze słodkich migdałów - 100% - ERBORISTICA NATURA

Puro olio di mandorle doci

Olejek ze słodkich migdałów to jeden z najcenniejszych olejów używanych od lat w kosmetyce. Olejek ten ma niezwykłe właściwości zmiękczające, uelastyczniające, regulujące wydzielanie sebum i wzmacniające. Olejek migdałowy w kosmetyce jest stosowany zarówno w postaci czystej oraz jako dodatek i cenny składnik wielu kosmetyków pielęgnacyjnych. Wykorzystując go w czystej postaci mamy wiele możliwości jego zastosowania: Stosując na suchą skórę, masując aż do całkowitego wchłonięcia daje natychmiastowe działanie nawilżające. Nakładając po kąpieli lub prysznicu na wilgotną skórę, wnika w nią głęboko, dając doskonały efekt wzmacniający i uelastyczniający, skóra odzyskuje gęstość i sprężystość. Właściwości zmiękczające olejku migdałowego zapobiegają jednocześnie powstawaniu rozstępów. pecjalna czysta formuła 100% jest idealna również do masażu.

Olejek ze słodkich migdałów (Oleum Amygdalae dulcium) jest bogaty w proteiny, sole mineralne, witaminy z grupy B, a także A i E, przez co posiada wyjątkowe właściwości nawilżające, odżywcze, łagodzące podrażnienia, uelastyczniające. Jest skarbem w domowej pielęgnacji - może dokonać prawdziwych cudów dla urody. Polecany do pielęgnacji każdego typu skóry, szczególnie dla skóry delikatnej, wrażliwej, suchej i bardzo suchej (również niemowląt i ludzi w podeszłym wieku). Przeciwdziała starzeniu się skóry, leczy egzemy skórne i łuszczycę, a co najważniejsze nie uczula, nie wywołuje alergii. Obok oliwy z oliwek olejek ze słodkich migdałów jest najstarszym i najbardziej cenionym olejkiem w kosmetyce.

Cechy olejku ze słodkich migdałów:

  • Pojemność: 200ml
  • Olejek bez parabenów
  • barwników
  • substancji ropopochodnych i silikonów
  • testowane dermatologicznie
  • nie testowane na zwierzętach
  • /lista LAV nr 23/

INCI: Prunus amygdalus dulcis (Sweet almond) oil (99,2%), Parfum [Fragrance], Tocopherol.

Olejek ze słodkich migdałów można stosować do pielęgnacji twarzy i ciała – jako dodatek do kremu, zamiast balsamu na suchą lub mokrą skórę, do masażu, do kąpieli - do wanny i pod prysznic, po opalaniu, do pielęgnacji matowych, przesuszonych włosów. Jest obowiązkowym kosmetykiem dla kobiet w ciąży i intensywnie rosnących nastolatków, poprawia bowiem elastyczność skóry przeciwdziałając pojawieniu się rozstępów. To samo dotyczy osób intensywnie się odchudzających, gdzie rozstępy również się pojawiają - należy stosować go na brzuch, a także inne podatne na rozstępy miejsca, takie jak: piersi, biodra, pośladki, uda, plecy, ramiona. Olejek ze słodkich migdałów najlepiej smarować po kąpieli na mokrą skórę okrężnymi ruchami dłoni – w ten sposób lepiej zaabsorbują się wszystkie jego cenne składniki. Poleca się go również w pielęgnacji niemowląt i dzieci – w naturalny i łagodny sposób pielęgnuje delikatną dziecięcą skórę, pomaga w zwalczeniu ciemieniuchy, łagodzi pieluszkowe podrażnienia skóry, zaczerwienienia. Parę kropli dodane do kąpieli nawilży i delikatnie natłuści skórę, później wystarczy osuszyć ją ręcznikiem. Po kąpielach słonecznych, czy solarium nasza skóra szybko wróci do formy posmarowana migdałowym olejkiem. Tak samo aplikowanie go co wieczór na skłonną do zaczerwienień, podrażnień, suchą skórę twarzy przyniesie poprawę jej kondycji. Parę kropli oleju ze słodkich migdałów można dodać także do kremu odżywczego, czy przeciwzmarszczkowego, wzbogacając jego działanie. Doskonałym antidotum na zmarszczki jest masaż twarzy z użyciem oleju ze słodkich migdałów, a szczególnie miejsc podatnych na pojawianie się zmarszczek – wokół oczu, na czole, w okolicy nosa.

olejek ze słodkich migdałów na rozstępy